Csőkamerázás

Röviden a csőkamerázásról, vagy csatornavizsgálatról:
A kamerás csővizsgáló berendezés LED-es világításának köszönhetően a csővezeték belsejét tökéletesen megvilágíthatjuk, így az jól belátható teljes keresztmetszetében. Ennek alapfeltétele, hogy a csőkamerázás megkezdése előtt a vizsgálandó csatornaszakasz átmosása! Enélkül -a kamerafejre rakódó szennyeződések jóvoltából- a kamera értékelhetetlen felvételt rögzít!

A csőkamerázási és csatornakamerázási munkához több speciális cső-, és csatornavizsgáló kamera készülékeket használunk. A vízálló kameráink segítségével akár 25 – 300 mm átmérőjű csőben képesek vagyunk jó minőségű, tiszta felvétel készítésre. A kamerázásaink folyamán -a megrendelő kérésére- színes videofelvételeket készítünk a csatorna belsejéről, azokon jól láthatóak a csövekben lévő szerelési és lejtési hibák, sérülések, hiányosságok, elváltozások, egyéb hibajelenségek.

A hiba pontos helyét a csőkamera digitális távolságmérővel is meg tudja mutatni, és speciális eszközök segítségével pontosan detektálni is képesek vagyunk! -Erről részletesebben a Hibakeresés, detektálás, javítás menüpontban olvashat.- A csövek belső felületéről és esetleges hibáiról készült felvételt egy felhőbe feltöltjük, annak elérhetőségét e-mailben a megrendelő rendelkezésére bocsájtjuk. Észlelt hiba esetén ez a videofelvétel jelentős segítséget nyújthat a javítási munkálatok elvégzéséhez és a biztosítóval való egyeztetéshez. Ez utóbbihoz -külön díj ellenében- akár kamerázási jegyzőkönyvet is tudunk készíteni.

A használható felvétel érdekében rendelkezünk 4 fajta és méretű csőkamerával állunk megrendelőink rendelkezésére.

Mikor szükséges a kamerás csővizsgálat?

  1. csőtörések, beázások esetén
  2. felújítások előtt (amennyiben a régi csatornarendszer marad használatban)
  3. azonos szakaszon való dugulások periodikus ismétlődése esetén
  4. duguláselhárítás közben „észlelt/feltételezett” hiba esetén

Tájékozódjon szolgáltatásainkról elérhetőségeinken, és bízza felkészült csapatunkra a megoldást! Hívjon most!